Akademisk skrivning

Akademisk skrivning skal følge de krav til indhold og form, der gælder for uddannelsessystemets længere opgaver: bachelorprojekter, specialer og ph.d.-afhandlinger.

En akademisk opgave tager afsæt i en problemformulering, der klart og entydigt beskriver, hvad "problemet" er, og hvad man vil undersøge. 

At skrive videnskabeligt vil desuden sige, at man inddrager eksisterende viden og teori, er bevidst om sit metodevalg, argumenterer og dokumenterer opgaven gennem et klart og transparent referencesystem. 

Dertil kommer krav til den akademiske opgaves sproglige udformning. Sproget skal være klart, entydigt og præcist.

Opgavekorrektur hjælper dig med at skrive akademisk

Hos Opgavekorrektur vil vi gerne hjælpe dig med andet end korrektur. Læs mere om servicen opgave-sparring her, eller klik forbi en af vores artikler herunder, der er skrevet for at hjælpe dig til at blive en bedre skribent af akademiske opgaver. 

Korrektur af speciale

Sproget indgår i bedømmelsen. Derfor er et godt sprog i specialet vigtigt. Opgavekorrekturs korrekturlæsere er professionelle sprogfolk med lang erfaring i akademisk korrektur.

Korrektur af ph.d.

Korrektur af en ph.d.-afhandling kræver en korrekturlæser med stor akademisk erfaring. Det får man hos Opgavekorrektur. Vi er eksperter i akademisk korrektur.

Korrektur af BA-opgave

Bachelor-opgaven er den første store akademiske opgave, man skal skrive. Kom godt i gang med et fejlfrit og flydende opgavesprog. Få udført professionel akademisk korrekturlæsning.

Opgave-sparring

Vi tilbyder vejledning i skrivefasen. Få klar besked om opgavens styrker og svagheder – og klar besked om, hvad du kan gøre for at løfte opgaven. Vi tilbyder forskellige pakker.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Problemformulering

Problemformuleringen er vigtig. En god problemformulering er grundlaget for en god opgave, og den virker som styringsmekanisme for skriveprocessen.

Læs mere om problemformulering.

Diskussion

Langt de fleste akademiske opgaver rummer et diskuterende element. Man kan fx diskutere sin metodes styrker og svagheder, og man kan diskutere den teori, man bygger sin opgave pĂĄ.

Læs mere om diskussion.

Akademisk sprog

Som et central element i akademisk skrivning hører den sproglige udformning. Mange tror fejlagtigt, at man ikke må skrive "jeg", og at lange sætninger og passiver er et gode. Det er det ikke nødvendigvis.

Læs mere om akademisk sprog.

APA-standarden

Akademisk skrivning indebærer, at man dokumenterer gennem en konsekvent reference- og citatteknik. Der findes flere standarder, men APA (American Psychological Association)  er ganske udbredt på danske uddannelsesinstitutioner.

Læs mere om APA-standarden.

Kildehenvisning

Kildehenvisning er et centralt aspekt ved det at skrive akademisk. Og det skal gøres konsekvent efter gældende normer. Se, hvordan du henviser til mange forskellige kildetyper.

Læs mere om kildehenvisning.

Litteraturliste

Litteraturlisten er en alfabetisk ordnet kildeliste, der skal gøre det muligt at genfinde de kilder, der anvendes i opgaven.

Læs mere om litteraturliste.

Citering

I akademiske opgaver gælder særlige regler for, hvordan man indsætter et citat. Man skal citere kilden loyalt, være konsekvent i citatteknikken og kreditere den kilde, der citeres.

Læs mere om citering.

APA FAQ

Se denne FAQ-side om APA Style. Du finder svar på mange af dine spørgsmål om referenceteknik. Hvad betyder DOI? Hvordan henviser man til en kilde uden forfatter? ... og mange flere typiske spørgsmål.

Læs mere om APA FAQ.

Kommaregler

Det er slet ikke så svært at få styr på kommaet. Hvis blot man følger nogle enkle tommelfingerregler, kan man luge kraftigt ud i antallet af fejl.

Læs mere om kommaregler.

Abstract

Abstractet er et uomgængeligt element i enhver akademisk opgave. Her får du 5 tips til, hvordan man skriver et godt abstract.

Læs mere om abstract.

Akademisk engelsk

Mange studerende skriver deres opgave pĂĄ engelsk. Det er i sagens natur en sproglig udfordring for de fleste med dansk som modersmĂĄl.

Læs mere om akademisk engelsk.

Komma pĂĄ engelsk

De danske kommaregler kan desværre ikke overføres én-til-én til engelsk. Der er en del forskelle, man skal være opmæksom på.

Læs mere om engelsk komma.

Britisk el. amerikansk?

Når man skriver en akademisk opgave på engelsk, skal man være opmærksom på, hvilken variant af engelsk man vil anvende. Der er nemlig forskelle.

Læs mere om UK- og US-engelsk.

Guide til APA

Har du styr på dine kildehenvisninger og citatteknik? APA er et udbredt og anerkendt referencesystem, der særligt bruges i akademiske tekster.

Læs mere om APA her.

Verbers tidsbøjning

Hos Opgavekorrektur oplever vi, at særligt tidsbøjningen af verber kan drille, når man som dansk studerende skal skrive en opgave på engelsk.

Læs mere om verbers tidsformer.

Skriv et godt engelsk: do's and don'ts

Det er svært at skrive på et andet sprog end sit eget. Men følger du nogle enkle råd, kan du løfte formidlingen i din akademiske opgave på engelsk.

Læs mere om at skrive gode opgaver på engelsk.

Indledning

Dine bedømmere danner sig et indtryk af opgavens niveau allerede i indledningen. Derfor: Skab fundamentet for en god karakter med en god indledning.

Læs mere om at skrive en indledning her.

Super service!

Jeg havde behov for korrektur på en jurdisk specialeafhandling - firmaet leverede super god, hurtig, effektiv og kyndig hjælp/vejledning og formåede at gøre det super personligt.
Jeg ville ikke tøve med at bruge dem igen!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Jonas Kupper

Bedre bliver det ikke

Jeg har haft en fremragende oplevelse med Opgavekorrektur, der har rettet min bacheloropgave.
Kvaliteten, hastigheden og kommunikationen frem og tilbage var i særklasse. Jeg vil uden tvivl selv gøre brug af deres services fremadrettet.
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Gustav Gade Lauritzen

Fantastisk bachelor oplevelse!

Super gode rettelser, fantastisk service og ufattelig venlig betjening! Jeg er bare ked af jeg først har fundet dem her til min afsluttende opgave, de kunne have været en stor hjælp de sidste 4 år!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Simone Counsell

Super kvalitet og service

Jeg bestilte korrektur plus til min kandidatafhandling i Jura.
Min afhandling skulle beskrive gældende ret for et retsområde der endnu ikke har præcedens ...
Det var tydeligt at korrekturlæseren havde stor erfaring med at rette juridisk tekst. Der hvor korrekturlæseren var i tvivl ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
jfnielsen

Opgavekorrektur med høj kvalitet

Vi brugte Opgavekorrektur.dk til vores afsluttende hovedopgave på HD studie og var meget tilfredse. Korrekturlæseren leverede rettelser af høj kvalitet og med en god feedback.
Vi kan klart anbefale at bruge Opgavekorrektur, det betaler sig i tidsbesparelse og højere karakter 🙂
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Sabine Mørch

Fremragende engelsk korrektur

som altid, sublim korrektur pĂĄ rekordtid ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Peter Heyn

Skarp og kompetent korrektur af phd-afhandling

Rigtig skarp og kompetent korrektur og sprogrevision af min ph.d.-afhandling - fem stjerner herfra!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Marie Sundby Nickelsen

Fremragende arbejde

Fremragende arbejde! Jeg var meget tilfreds med korrekturlæsningen af mit speciale. Særligt den gode kundeservice. Jeg blev mødt med stor fleksibilitet og imødekommenhed. Den største anbefaling herfra.
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Helle Aarø-Hansen

Vores varmeste anbefalinger

Vi har benyttet os af opgavesparring og korrektur. De er effektive, professionelle, leverer høj kvalitet, god service, har forståelse for tidspres, og giver korrektur og opgaversparring til rimelige priser.
Læs mere på Trust Pilot.
----------
GĂĽlizar

Super service

Super service, brugte dem til en afsluttende Bachelor opgave, og modtog både et dokument med rettede grammatiske fejl og et dokument med kommentarer ift. Sprog og sætnings konstruktioner, helt perfekt.
Vi havde en lang korrespondance frem og tilbage under hele forløbet ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Jeppe Foli Mix

Fremragende, intet mindre

Jan fandt over dobbelt sĂĄ mange fejl i projektet, som det andet firma havde fundet.
Jeg er meget meget tilfreds. Venlighed, overblik, ro og forståelse er nøgleord om den service, som jeg fik.
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Mikkel Dam

Meget tilfreds med korrektur af min ph.d.

Meget tilfreds. Dygtig, fleksibel og hurtig. Nemt at gennemskue rettelser.
Er meget tilfreds og kan anbefale opgavekorrektur.dk
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Stine

Kun positive ord herfra

Vi har kun gode ting at sige om Opgavekorrektur! Korrekturen var helt igennem sublime! Alle rettelser var velunderbygget og velbegrundet! Vi siger tusinde tak for den gode oplevelse og den store hjælp!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Nana Træde

Høj kvalitet og verdensklasse service

Jeg valgte Opgavekorrektur og Jan, da jeg havde brug for korrekturlæsning af mit indhold til min hjemmeside. Jan er virkelig effektiv, holder deadlines og ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Dennis Stammerjohan

Kun varme anbefalinger herfra

Jeg brugte opgavekorrektur til mit speciale på engelsk. Det blev udført grundigt og på kort tid. Jeg er en meget tilfreds kunde. TAK!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Nanna R.

Gode priser og fantastisk service

Helt igennem fremragende service og produkt. Fra start opleves en klar og hurtig kommunikation, der gør det til en fantastisk kundeoplevelse. Jeg blev mødt med stor imødekommenhed. ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Mads

Grundig og hurtig rettelse

Jeg brugte Opgavekorrektur til mit afsluttende projekt på engelsk. Jeg mødte en utrolig god service, og rettelserne var både grundige og detaljerede. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger herfra!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Samuel S.

Hurtig retning og masser af gode rĂĄd

Jeg følte at jeg fik en meget bedre opgave ud af, at have fået opgave korrektur til at hjælpe mig med retning, gode råd til min opgave og alt dette for en billig pris. Jeg følte mig tryg og godt behandlet ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Lærke Rønn Nielsen

Korrektur af bacheloropgave: hurtigt, nemt og billigt

Aller bedste anbefalinger herfra, hvis du er på udkig efter professionelle folk til at læse korrektur på din opgave; du vil ikke fortryde det. Ikke sidste gang jeg benytter mig af opgavekorrektur ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
AN

Gode priser og helt igennem fantastisk service

Der er ikke ord der kan beskrive den fantastisk service jeg fik af Opgavekorrektur og især Jan, men jeg vil prøve alligevel. Jeg tog kontakt til Opgavekorrektur ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Nann2411

Yderst tilfreds og fremragende service

Jeg bad om korrekturplus, så der var også ændring i sætninger så det gav mere mening, og kommentar om uddybninger og råd. Jeg er virkelig tilfreds! Tusind tak. 🙂 ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Helin Ali

Super professionelt og hurtig feedback

Jeg har af flere omgange brugt OpgaveKorrektur.dk til korrektur på nogle rapporter og hovedopgave. Dette blev udført super professionelt og med hurtig feedback ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Flemming Pedersen

Professionelt arbejde og flinke mennesker

Man kan mærke korrekturlæserens stærke kompetencer og dybdegående forståelse for akademisk sprog. Rettelser er skarpe, og beholder tekstens mening til fulde. Fremragende service. ...
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Tobias

2. opgave – stadig perfekt og til en god pris

Anden gang i retter min universitetsopgave, igen til et 12 tal. God, professionel og hurtig service!
Læs mere på Trust Pilot.
----------
Christoffer

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider