FAQ


Behandler I tekster og personoplysninger fortroligt?

Den nye persondatalov (GDPR) stiller store krav til indsamling og opbevaring af persondata. Vi indsamler kun navn og email, oplysningerne behandles fortroligt, og vi sletter oplysninger senest 3 uger efter, at kundeforholdet er afsluttet.

Teksterne videregives eller refereres ikke til tredjepart, hverken i deres helhed eller i uddrag, og teksterne slettes, når kundeforholdet er afsluttet. Vores korrekturlæsere underskriver en bindende fortrolighedsaftale.

Vi vil til enhver tid nægte at udlevere oplysninger om vores kunders identitet.

Læs mere her.

Er der risiko for, at min opgave fanges af en plagiatkontrol, når jeg sender den til jer?

Nej, det er der ikke.

En plagiatkontrol tjekker op mod alt det, der ligger online, og det, der ligger i plagiatkontrollens eget system. En opgave sendt til Opgavekorrektur behandles 100% fortroligt, den opbevares lokalt hos Opgavekorrektur, og den videregives ikke til tredjepart. Vi nægter at videregive informationer om kunderne, skulle vi blive spurgt.

I øvrigt er det lovligt at benytte sig af professionel korrektur, så man vil aldrig kunne blive straffet for at købe en korrekturydelse.

Hvordan sender jeg opgaven til jer?

Hvis du bestiller direkte på hjemmesiden, vedhæfter du opgaven den kontaktformular, som er på siden for bestilling.

Ofte vil der inden bestilling være en mailudveksling, hvor vi aftaler leveringstid, pris, procedure med mere. Hvis det er tilfældet, kan du altid sende opgaven som vedhæftet fil i den pågældende mailtråd.

Det vil være i den samme mailtråd, at vi sender opgaven tilbage til dig.

Er jeres korrekturlæsere certificerede?

Nej, vores korrekturlæsere har ikke taget et kursus i korrekturlæsning, der gør dem certificerede. Kurser i korrekturlæsning er primært for personer, der ikke på forhånd har en dyb sproglig indsigt. Vores korrekturlæsere er højtuddannede inden for sprog med stor erfaring i korrekturlæsning.

Titlen ‘certificeret korrekturlæser’ er ikke beskyttet, så enhver kan i princippet kalde sig for certificeret korrekturlæser. Men vil man undlade at vildlede, bruger man kun titlen, hvis man har taget og bestået det udvidede korrekturkursus hos Danske Sprogseminarer. Navn og erhverv på de personer, der har bestået uddannelsen, fremgår af listen her.

Hos Opgavekorrektur omtaler vi vores korrekturlæsere som færdiguddannede/faguddannede og professionelle. Vi ønsker hermed at betone, 1) at vi ikke bruger studerende som korrekturlæsere, 2) at vores korrekturlæsere har en relevant uddannelse, og 3) at de lever af at levere sproglige ydelser, herunder korrektur.

Hos Opgavekorrektur modtager vi ugentligt relevante ansøgninger fra dygtige ansøgere. Det er vi meget glade og taknemmelige for, for det betyder, at vi kan samle et hold af kompetente korrekturlæsere til at levere kvalitetskorrektur.

Hvor mange dage tager korrekturen?

Leveringstiden afhænger af, hvornår korrekturen skal udføres, men vores normale leveringstider er følgende:

1-15 sider: 1 dag
16-30 sider: 2 dage
31-50 sider: 3 dage
51-100 sider: 4 dage
100+ sider: kontakt os for aftale

Læser I også korrektur på engelske tekster?

Ja, det gør vi. Vi har professionelle korrekturlæsere knyttet til virksomheden, og flere af dem er eksperter i engelsk – enten fordi de har en universitetsgrad i engelsk, eller fordi de har engelsk som modersmål.

Kan man se de rettelser, I laver i teksten?

Ja, det kan man.

Når vi retter, bruger vi Words korrekturfunktion (Registrer ændringer). Det betyder, at alle de rettelser, der foretages, markeres i dokumentet. Når du får opgaven tilbage fra korrekturlæsning, kan du gå alle rettelserne igennem og acceptere dem én efter én. Du kan selvfølgelig også acceptere alle rettelserne på samme tid.

Du får 2 dokumenter retur. I det ene kan du se alle rettelserne. I det andet er alle rettelserne accepteret, og kun de kommentarer, korrekturlæseren har skrevet i margenen, står tilbage. Dem kan du slette i takt med, at du går dem igennem.

Hvordan betaler jeg for korrekturen?

Når du får den korrekturlæste tekst tilbage, medsender vi en regning på det aftalte beløb. Du kan betale via Mobile Pay eller en alm. bankoverførsel. Betalingsfristen er 8 dage, så du har god tid til at gå korrekturen igennem, inden du betaler.

Hos Opgavekorrektur skal du altså ikke afgive kreditkortoplysninger ved bestilling.

Hvorfor har Opgavekorrektur ikke så mange stjerner og anmeldelser som de andre?

Vi er et meget ungt bureau, og vi har fravalgt at betale et månedligt beløb til Trustpilot for at få dem til at indsamle anmeldelser hos vores kunder. Vi er desuden af princip imod et rating-system, hvor scoren afhænger af, om man betaler abonnement. Sådan er det hos Trustpilot. Det finder vi utroværdigt.

Vi anerkender dog fuldt ud, at en god anmeldelse er et resultat af, at man har leveret et godt produkt.

Hvad gør jeg, hvis jeg er utilfreds med korrekturlæsningen?

Hvis du ikke er tilfreds med det arbejde, vi har udført, tager du kontakt til os med det samme. Har vi lavet fejl eller ikke været grundige nok i forhold til aftalen, retter vi det prompte – uden beregning.

Det er heldigvis meget sjældent, at vores kunder reklamerer over arbejdet, men hvis det sker, er vores udgangspunkt, at kunden har en pointe.