FAQ

Ofte stillede spørgsmål om bestilling, fortrolighed og korrekturlæsning

Bestilling

Du bestiller korrekturen gennem vores bestillings-formular her.
Det er helt op til dig. Du kan bestille én dag eller tre måneder i forvejen. I travle perioder, dec-jan og maj-juni, er det en rigtig god idé at bestille i god tid, hvis du vil være sikker på, at vi har tid til at rette din opgave.
Når vi har modtaget en bestilling, sender vi en mail retur til dig med en bekræftelse. Når din opgave er klar til korrekturlæsning, sender du den som vedhæftet fil i den pågældende mail-tråd.
Vi oplever jævnligt, at det tidspunkt, der er aftalt på forhånd, skal flyttes, fordi den studerende ikke er nået så langt med opgaven som forventet.
Ønsker man at udskyde tidspunktet for arbejdets udførelse, skal man give Opgavekorrektur skriftlig besked senest tre hverdage inden den dato, hvor arbejdet er aftalt at skulle begynde.
Du betaler for korrekturen, når den er afsluttet, og når du har haft lejlighed til at vurdere vores arbejde. Vi sender en regning over mailen, der kan betales med Mobile Pay eller gennem en almindelig bankoverførsel.
Du skal altså ikke betale et depositum, og du skal ikke afgive kreditkortoplysninger.
Ja, det kan du. Som køber af en korrekturydelse hos Opgavekorrektur har man 14 dages fortrydelsesret.
Læs de nærmere detaljer om fortrydelse i vores handelsbetingelser.
Hvis du ikke er tilfreds med korrekturlæsningen, skal du kontakte os senest 10 dage efter, at du har fået opgaven tilbage. Det er bedst at skrive en mail til Jan til mail@opgavekorrektur.dk.
Så går vi arbejdet igennem og skriver tilbage. Er der tale om, at arbejdet har mangler, retter vi det naturligvis uden beregning.

Fortrolighed

En plagiatkontrol tjekker op mod alt det, der ligger online, og det arkiv, der ligger i plagiatkontrollens eget system.
En opgave sendt til Opgavekorrektur behandles 100 % fortroligt, den opbevares lokalt hos Opgavekorrektur, og den videregives aldrig til tredjepart. Derfor kan plagiatkontrollerne ikke "se" opgaven, mens den opbevares hos Opgavekorrektur, og derfor har vi aldrig oplevet, at der skulle være et problem.
Vi nægter at videregive informationer om kunderne, skulle vi blive spurgt. I øvrigt er det lovligt at benytte sig af professionel korrektur, så man vil aldrig kunne blive straffet for at købe en korrekturydelse.
Persondataloven (GDPR) stiller store krav til indsamling og opbevaring af data. Vi indsamler kun navn, adresse og e-mail. Oplysningerne behandles fortroligt, og vi opbevarer dem i det tidsrum, der er tilladt i henhold til gældende lovgivning.
Teksterne videregives eller refereres ikke til tredjepart, hverken i deres helhed eller i uddrag.
Opgavekorrekturs korrekturlæsere underskriver en bindende fortrolighedsaftale.
Vi vil til enhver tid nægte at udlevere oplysninger om vores kunders identitet.
Vi opbevarer alle oplysninger, herunder også de tekster, vi får tilsendt, efter gældende lovgivning. Vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige.
Korrekturlæserne hos Opgavekorrektur er – som på de fleste andre bureauer – tilknyttet på freelance-basis. Det vil sige, at de arbejder på deres egen computer. Det stiller særlige krav til behandlingen af data, og vores korrekturlæsere underskriver derfor en fortrolighedsaftale, hvor de forpligter sig på at overholde vores persondata-politik.
Korrekturlæsning er fuldt ud lovligt, men alligevel ønsker mange at holde det for dem selv, at de bruger professionel korrektur. Det kan vi hos Opgavekorrektur let forstå.
Vores persondata-politik sikrer dig fuld anonymitet. Vi opbevarer alle oplysninger fortroligt, og vi videregiver aldrig oplysninger af nogen art til tredjemand.

Korrekturlæsning

Korrekturlæsning indebærer, at fejlene i en tekst rettes. Der kan være tale om fejl på flere sproglige niveauer fra ord til sætning.
En udvidet korrektur kan desuden indebære omformulering af upræcise eller kringlede sætninger.
Korrekturlæseren vil rette følgende fejl:
– Tastefejl
– Stavefejl
– Bøjningsfejl
– Kongruensfejl
– Grammatiske fejl
– Syntaktiske fejl
– Kommafejl
– Andre tegnsætningsfejl.
Korrekturlæsning hos Opgavekorrektur koster 29 kr. (inkl. moms) pr. side for studerende. Ønsker man den udvidede korrektur, Korrektur Plus, er prisen 34 kr. (inkl. moms) pr. side.
Prisen for studerende er tilpasset det vilkår, at man er på SU.
For private, erhverv og offentlige institutioner ligger sideprisen på 49 kr. (ekskl. moms) for basis-korrektur, mens plus-korrektur koster 59 kr. (ekskl. moms).
Nej, det er de ikke. Det er de heller ikke ved andre bureauer, selv om de slår sig op på det.
Man bør slet ikke bruge titlen certificeret korrekturlæser i sin markedsføring. Det er misvisende, for man efterlader det indtryk, at korrekturlæserne har taget en autoriseret uddannelse i korrekturlæsning. I virkeligheden har de blot bestået en intern test.
Hos Opgavekorrektur omtaler vi vores korrekturlæsere som højtuddannede og professionelle – for det er præcis, hvad de er.
Vi korrekturlæser alle typer af tekster fra den korte pressemeddelelse til romaner over flere hundrede sider. Vores fokus er på korrektur af bachelorprojekter, specialer, masteropgaver og ph.d.-afhandlinger.
Vi foretrækker at rette i Word, så vi kan rette med track-changes. Det gør, at kunden kan se de rettelser, der er foretaget.
Hvis der er tale om webtekster, retter vi også gerne direkte i cms.
Ja, korrekturlæsning er lovligt.
Spørgsmålet er relevant, fordi man som studerende kan komme i tvivl, om det er lovligt at få hjælp til korrekturlæsningen, når sproget på langt de fleste uddannelser indgår i bedømmelsen af opgaven. Og ja, det er fuldt ud lovligt at købe professionel korrekturlæsning af sin opgave.
Der kan være undtagelser på enkelte studier. Vi anbefaler derfor, at man orienterer sig i reglerne for korrekturlæsning på det pågældende studie.
Der er mange, men antallet afhænger naturligvis af korrekturbehovet. Men det mest normale er, at vi retter mellem 30-40 fejl pr. side.
Ja, vi retter i pdf, men ikke til normalprisen, for man kan ikke rette direkte i en pdf, og derfor bliver korrekturen meget tidskrævende.
Den bedste løsning er at kopiere teksten over i et Word-dokument, som vi retter direkte i.
Leveringstiden afhænger af tekstens længde, og hvor lang tid i forvejen korrekturen er bestilt.
Vi retter typisk korte tekster op til 10 sider fra dag til dag. For længere tekster, fx en rapport eller en akademisk opgave på 40 sider, vil leveringstiden typisk være på 2-3 dage.
Korrekturlæsningen af 40 sider tager ikke tre hele dage i sig selv, men da vi ofte løser flere opgaver på samme tid, har vi brug for en buffer.
Vi er dog altid klar til at aftale en kortere leveringstid, hvis vi har resurserne til det på det pågældende tidspunkt.
Når vi retter, bruger vi Words korrekturfunktion (Registrer ændringer). Det betyder, at alle de rettelser, der foretages, markeres i dokumentet.
Når du får opgaven tilbage fra korrekturlæsning, kan du gå alle rettelserne igennem og acceptere dem én efter én. Du kan selvfølgelig også acceptere alle rettelserne med et enkelt klik.
Du får to dokumenter retur. I det ene kan du se alle rettelserne. I det andet er alle rettelserne accepteret, og kun de kommentarer, korrekturlæseren har skrevet i margenen, står tilbage. Dem kan du slette i takt med, at du går dem igennem.

Referenceteknik handler om, hvordan man dokumenterer sin akademiske opgave, altså hvordan man bruger andres viden i sin egen opgave, når man refererer, kildehenviser, citerer og opstiller litteraturlisten.
Ja, vores professionelle korrekturlæsere tjekker også referenceteknikken. Hvis den teknik, der bruges, når man kildehenviser, ikke overholder de normer, der gælder for akademiske opgaver, vil korrekturlæseren gøre opmærksom på det.
Der er mange forskellige referencesystemer. Hos Opgavekorrektur henholder vi os til APA-standarden, da den i forvejen er normen på mange danske uddannelsesinstitutioner.
Vi bruger grammatisk komma.
Reelt er der kun ét kommasystem i Danmark, men i systemet er indbygget en valgfrihed, nemlig om man sætter komma foran ledsætninger – det såkaldte startkomma. Det er lovligt at undlade kommaet.
Langt de fleste skribenter, journalister, forfattere og studerende bruger startkomma, så det gør vi også hos Opgavekorrektur.
Metoden svarer til det, der i gamle dage blev kaldt grammatisk komma.
Vores korrekturlæsere er personer med en akademisk uddannelse inden for sprog, der arbejder professionelt med sprog og tekster.
Vi bruger ikke studerende. Vi har ikke noget imod studerende, men det er vores erfaring, at det kræver erfaring på mindst specialeniveau at rette akademiske opgaver.
Korrekturlæserne arbejder på freelancebasis. Det betyder, at de er meget fleksible, og at de kan trække i arbejdstøjet med kort varsel.
Læs mere om korrekturlæserne her.