10 fordele ved professionel korrekturlæsning

Du kan godt rette din opgave selv. Men du spotter næppe mere end 4-6 fejl pr. side. Ok, tænker du. Men så får jeg min studiekammerat til at læse specialet igennem også. God idé, og din ven vil sikkert også spotte nogle fejl på siden. Men han skal nok have 500 kr. for gennemlæsning af hele specialet. Det er trods alt en sjat.

Så spørgsmålet er, om du ikke skulle smide lidt oveni og få din opgave – uanset om det er en bacheloropgave, et speciale, et masterprojekt eller sågar en ph.d.-afhandling – rettet af en professionel korrekturlæser.

SĂĄ fĂĄr du typisk rettet mellem 20 og 40 fejl pr. side. Det er bare Ă©n af fordelene ved professionel korrektur. Her er 10 mere.

1. Godt sprog = god karakter

Et godt sprog indgår i vurderingen af din opgave. Særligt hvis opgaven ligger på vippen mellem to karakterer, vil sproget ofte være et udslagsgivende element, der tipper karakteren til den rigtige side. Sproget flytter karakteren, men hvor meget, det afhænger af, hvor godt sproget er. 

Din ven kan ikke flytte sproget meget. Men det kan en professionel korrekturlæser, der typisk retter mellem 20-40 fejl pr. side i akademiske tekster. Og det gør en forskel, for ifølge Eksamensbekendtgørelsen er det et krav, at den studerendes stave- og formuleringsevner indgår i bedømmelse.

2. Meget billigere end du tror

Det kommer bag på de fleste, hvor billigt det er at få udført professionel korrektur på sin opgave. En bacheloropgave på 30 sider kan man typisk få rettet for en tusse, mens et typisk speciale ligger på det dobbelte. Så der er langt fra tidligere tiders ågerpriser på korrektur, hvor man måtte hoste op med 4-5000 kr. for et speciale.

Akademisk korrekt er billigt, og kvaliteten er stadig i top – i hvert fald hos Opgavekorrektur.

3. Retter meget mere end komma og slĂĄfejl

Hvis du får en onkel eller storesøster til at rette din opgave, kan det godt være, at de fanger 5-7 fejl pr. side. Men det antal udgør kun en brøkdel af de fejl, der sandsynligvis er. En professionel korrekturlæser vil typisk spotte og rette mellem 20-40 fejl pr. side. Det gælder kommafejl og stavefejl, men også en lang række andre fejltyper vil blive rettet med professionel korrektur. Og det, du med sikkerhed ikke får andre steder end ved en professionel korrekturlæser, er sproglige tilretninger, der sker i overenstemmelse med en akademisk skrivemåde.

4. Enkelhed og hurtighed

De dage, hvor man sender papir frem og tilbage, talte en masse i telefon og ventede, ventede og ventede på at få sin opgave tilbage fra korrektur, er ovre. I dag er det nemt og hurtigt at bestille korrektur, for alt foregår online med ganske få klik. Men vigtigst af alt er næsten, at leveringstiden er barberet helt derned, hvor et speciale rettes i løbet af få dage. Det er service, så det batter. Det er nemt, hurtigt og billigt.

5. Track changes

Med track changes har du som kunde mulighed for at se alle de rettelser, der er foretaget. Hos Opgavekorrektur retter vi altid med track changes, uanset om korrekturen sker i Word eller i LaTex. Du kan se, hvilke ændringer vi har foretaget i opgaven.

Du får også en version af opgaven, hvor ændringerne er accepteret i teksten. Denne version af opgaven er klar til at blive afleveret og bedømt.

6. Gratis prøvekorrektur

Hos Opgavekorrektur viser vi gerne, hvad vi dur til, inden du forpligter dig på en bestilling af korrektur. Konceptet er gratis prøvekorrektur, og det tilbyder vi alle potentielle kunder, der overvejer at sende en opgave til professionel korrektur. Den eneste betingelse er, at opgaven er mere end 25 sider.

Du sender blot et par sider ind til os, så retter vi dem igennem og returnerer til dig. Du kigger på arbejdet og vurderer, om korrekturen er pengene værd. Det er gratis og helt uden forpligtelser for kunden. Læs mere her.

7. ALT slettes efter tre uger

Du tænker måske, at det er forbundet med risiko at sende en opgave til korrekturlæsning hos et bureau. Lad os punktere den med det samme.

Hos Opgavekorrektur behandles din opgave 100 % fortroligt. Vi har skrappe procedurer for, hvordan vi behandler kundernes data, herunder de opgaver, vi får tilsendt, og alle vores korrekturlæsere underskriver en fortrolighedsaftale, der sikrer en professionel og risikofri håndtering af din opgave.

ALLE data slettes efter tre uger, og din opgave er ikke eksponeret for plagiatkontroller, fordi du sender den til os. Læs mere om fortrolighed her.

8. Basis- eller plus-korrektur?

Korrektur er ikke bare korrektur. Jo, hvis det er din studiekammerat, der retter, er korrektur bare korrektur. Men hos et professionelt bureau som Opgavekorrektur vælger du selv korrekturform.

Kan du formulere dig i et rimeligt flydende sprog, kan du nøjes med at få din opgave rettet for formelle fejl. Den korrekturform hedder Basis. Men hvis du ved, at det også kan drille med sætninger, og at ordene af og til ikke er de helt rigtige, bør du vælge Plus. Plus er en korrekturform, der inkluderer tilretninger af uklart sprog.

Prisforskellen er ikke stor, men du bestemmer selv, om du vil nøjes med at få opgaven tjekket igennem for fejl, eller om du også ønsker, at uklare sætninger omformuleres. 

9. Dansk eller engelsk?

Der er rigtigt mange opgaver på de videregående uddannelser, der skrives på engelsk – ja endda skrives specifikt på enten britisk engelsk eller amerikansk engelsk.

Hos et professionel korrekturbureau som Opgavekorrektur har vi erfarne korrekturlæsere i staben, der er meget fortrolige med akademisk engelsk, og som har et indgående kendskab til engelsk retskrivning.

Flere af dem har engelsk som modersmål, så hvis du sender din opgave til korrektur hos os, får du kvalitetskorrektur – både dansk og engelsk.

10. Del korrekturen op

Det er nye tider pĂĄ korrekturmarkedet, og de bureauer, der holder fast i ‘plejer’, svinder hen.

For et bureau som Opgavekorrektur betyder service rigtigt meget i den samlede produktpakke, og det er derfor naturligt, at vi også servicerer de kunder, der ønsker, at deres bacheloropgave eller speciale rettes løbende.

Vi er meget fleksible, og hvis kunden ønsker løbende korrektur, er det det, vi gør – uden meromskostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.