4 måder at dæmpe stressniveauet på når du skriver speciale

4 måder at dæmpe stressniveauet på, når du skriver speciale

At skrive et speciale er en længere proces og kan både være meget tids- og energikrævende. Derudover kan det også være meget stressende, da man skal nå en masse ting og samtidig gerne vil klare sig godt.

Derfor er det vigtigt, at man bruger tiden mellem sin specialeskrivning på at afstresse og få energien tilbage igen.

Sæt fokus på dine hobbyer

Når du trænger til at tænke på noget andet end dit speciale, kan det være en rigtig god idé at fokusere på dine hobbyer. Det kan være alt fra fodbold til kunst og film eller noget helt andet. Du kan vælge at lære endnu mere omkring dine hobbyer og være omkring ligesindede mennesker, der giver godt humør og gode oplevelser.

Kurser inden for fotografering kan være en super måde at lære noget helt nyt på, samtidig med at du får fornyet energi til din specialeskrivning. Du kan finde fotokursus online samt en masse andre kurser, der matcher dine hobbyer bedst. Det er en perfekt måde, hvorpå du kan afstresse og tænke på noget andet end dit speciale. Du kan finde et væld af forskellige kurser hos WeTeach.dk.

Overlad korrekturlæsningen til en professionel

At skrive et speciale er en gigantisk opgave, der rummer mange faser: brainstorm, emnevalg, litteraturstudier, udvikling af problemformulering, indsamling af empiri, akademisk skrivning og korrekturlæsning.

Arbejdets omfang i sig selv er for nogen stress-fremkaldende, og der er begrænset mulighed for hjælp, for man skal jo selv skrive specialet. Man er tilknyttet en vejleder, men vejlederens tid er begrænset.

Så hvor er det lige, man kan hente noget tid, der gør speciale-forløbet mindre stressende?

Hos Opgavekorrektur tilbyder vi dig vejledning under skriveprocessen, og vi tilbyder at stå for korrekturlæsningen. Vores priser er tilpasset din økonomiske virkelighed: et liv på SU. Så det er faktisk noget, som de fleste har råd til, og det er helt sikkert noget, der vil lette arbejdet og modvirke stress. Der er ikke noget som 80 siders korrektur fem minutter i deadline, der kan få stress-niveauet op i det røde felt.

Slap af med film og serier

Nogle gange er det også rart bare at slappe helt af, efter man har brugt flere timer på at skrive en analyse, en diskussion eller en perspektivering. Her kan et par afsnit af yndlingsserien eller en helt ny film være en god måde at afstresse på. Du kan invitere en ven eller veninde over eller se en film med familien for at lægge specialet lidt i baggrunden og komme lidt ud fra værelset.

Det er nemlig vigtigt, at specialet ikke bliver det eneste fokus, man har i månederne, inden man skal aflevere. At snakke med mennesker og lade hjernen og kroppen slappe af er vigtigt for både din sundhed, men også for resultatet af din opgave. Det er afgørende, at man tillader sig selv at lade batterierne op, så man ikke brænder sammen i skriveprocessen.

Lav mad eller tag ud at spise

Nu når vi allerede har lidt fokus på sundheden, kan det jo lige så godt starte med madlavningen. Når den akademiske skrivning er på sit højeste, er det en rigtig god måde at stresse af på at finde nogle af lave mad sammen med, eller tag ud i byen og få en god middag. Så kommer man nemlig lidt hjemmefra, og fokusset bliver lagt over på noget andet for en stund.

Det er sundt for krop og sjæl og gør det mere afvekslende og overkommeligt at skrive specialet. Man får også luft til hovedet, der gør, at man kan koncentrere sig og fokusere på den akademiske skrivning og specialet, når man kommer tilbage på værelset igen. Det er nemlig vigtigt at holde pauser, hvor man enten nyder sine hobbyer, lærer noget nyt eller slapper helt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.