Hjælp til opgaveskrivning

Hjaelp til opgaveskrivning

Hjælp til opgaveskrivning

Hjælp til opgaveskrivning. Hos Opgavekorrektur hjælper vi dagligt studerende med opgaveskrivningen. Det skal dog understreges, at vi ikke tilbyder hjælp til at skrive opgaver. Men vi hjælper gerne med opgaveskrivningen, for så vidt det handler om enten at 1) optimere sproget eller 2) sparre om opgavens problemformulering, struktur, sammenhæng, metode, teoriinddragelse, argumentation med videre.

Læs mere om akademisk korrektur af studieopgaver her.

Læs mere om sparring på studieopgaver.

Vi hjælper også til opgaveskrivningen med gode tips til, hvordan du selv læser korrektur, og med guide til kommareglerne i form af 8 komma-hacks, der vil nedbringe antallet af kommafejl med 80 %.

Du kan også læse mere om vores professionelle korrekturydelser her:

Er det lovligt at få hjælp til opgaveskrivning?

Ja, det er fuldt ud lovligt at få hjælp. Det er så lovligt, at mange vejledere på større akademiske opgaver opfordrer den studerende til at få opgaven korrekturlæst af en anden. Der er enkelte uddannelser, hvor det er indføjet i bestemmelserne, at man ikke må modtage hjælp til korrekturen, men det generelle er, at det er fuldt ud lovligt.

Det manglede da også bare. Hvorfor skal bedømmelsen af ens opgave lide under, at sproget måske indeholder nogle fejl og her og der er en smule usikkert? Man kan jo være en fremragende sygeplejerske, ingeniør eller biolog, selv om man ikke kan skrive helt fejlfrit. Det er klart, at man søger hjælp til opgaveskrivningen, hvis man ved, at det skriftsproglige kommer til at trække ned i censors helhedsvurdering af opgaven.

Og det er som sagt fuldt ud lovligt at få hjælp til at korrekturlæse sin opgave.

Kan man få hjælp til andet end korrektur?

Hos Opgavekorrektur hjælper vi gerne med alle de aspekter, der angår opgavens formidling, fx korrektur, struktur, opsætning mv. Men vi hjælper også gerne med at tjekke, om formalia er i orden. Det gælder elementer som citatteknik, referenceteknik, indholdsfortegnelse, litteraturliste og andre forhold af opgaveteknisk karakter.

Mange af disse aspekter er inkluderet i korrekturformen Korrektur Plus, men hvis vi finder, at en kundes ønsker ligger uden for korrekturens domæne, lægger vi en eventuelt merpris åbent frem. 

Vores udgangspunkt er altid APA-standarden

APA er et reference-system, der er bredt anerkendt i akademiske miljøer verden over. Systemet giver retningslinjer for, hvordan man dokumenterer sin opgave korrekt gennem kildehenvisninger og litteraturliste.

Når vi tjekker en akademisk opgaves brug af referencer, er det altid med udgangspunkt i APA-standarden, så det vil være den, vi vurderer din opgave efter. Vi er klar over, at der kan være forskellige traditioner på forskellige fakulteter og fag, men APA er standarden de fleste steder. Men hvis man bruger en anden standard på dit studie, tager vi naturligvis højde for det.

Kniber det at skrive pĂĄ engelsk?

Vi hjælper dig også gerne med dine opgaver på engelsk. Vi kan – som tidligere nævnt – ikke hjælpe med selve skrivningen, men vi kan hjælpe med at forvandle dit engelsk fra dansk-engelsk til flydende engelsk-engelsk.

Man skal ikke undervurdere betydningen af at aflevere en fejlfri og velformuleret opgave på engelsk. Din censor og din vejleder vil påskønne dine evner til at skrive på engelsk, og det tæller alt sammen den rigtige vej i vurderingen. Det er ikke en overdrivelse at sige, at et godt engelsk kan løfte karakteren et niveau.

Hos Opgavekorrektur har vi efterhånden samlet meget erfaring sammen om hjælp til skrivning af engelske opgaver. Vores korrekturlæsere har engelsk som modersmål, og de har gennem tiden opbygget en stor erfaring med akademisk korrektur. Korrekturlæserne er fysisk bosat i forskellige dele af verden. Vi har fx en korrekturlæser bosat i Mexico, en i England og en i USA. De har alle en tilknytning til dansk og forstår alle dansk. Men frem for alt er det hardcore sprogfolk med specialistviden om engelsk retskrivning og sprogforbedring af opgaver på engelsk.

Opgaveskrivning i Word, LaTex og pdf

Vi retter opgaver i mange formater, men det mest normale format er Word.

Word har den klare fordel i en korrektur-sammenhæng, at man kan slå synlige rettelser til. Funktionen hedder Registrer ændringer. Når den er aktiveret, vil Word helt automatisk registrere alle de rettelser, som korrekturlæseren foretager. Det kan være, at man sletter et bogstav i et ord, tilføjer et bogstav, sletter et mellemrum, ændrer ordstillingen, omformulerer en helt sætning, tilføjer eller sletter et komma ... Programmet registrerer ALLE ændringer og markerer hver ændring med rød, så det er tydeligt for den studerende, hvor der er ændret noget i sproget.

I Word kan man også indsætte kommentarbokse. Det bruger korrekturlæseren til fx at oplyse skribenten om, at sproget er uklart, eller at den benyttede referenceteknik ikke følger APA-standarden.

Vi retter ogsĂĄ gerne i LaTeX.

LaTeX er en online editor, hvor man kan skrive sin opgave. LaTeX har – ligesom Word – en fin track changes-funktion, og det er også muligt at skrive kommentarer til sproget, som den studerende skal forholde sig til efter korrekturen. Nogle online editorer kræver, at man har en betalt adgang til editoren for at kunne arbejde med track changes. Det gælder fx en editor som Overleaf.

Korrekturlæseren retter også opgaven online. Det kræver blot, at den studerende giver korrekturlæseren adgang. Typisk er det bare et link, man giver, og så kan korrekturlæseren gå i gang.

Hos Opgavekorrektur får vi jævnligt henvendelser om korrektur af tekster i pdf. Vi retter naturligvis gerne i pdf, men det er i udgangspunktet ikke et velegnet format til korrektur. En pdf er jo designet til ikke at være redigerbar, og derfor er korrekturlæsning i pdf meget besværligt. Når teksten er låst, altså ikke-redigerbar, kræver hver ændring, at man foreslår den i en kommentarboks. Det siger sig selv, at det er en omstændelig proces, når der skal foretages måske 30 rettelser pr. side. Det er besværligt, både for korrekturlæseren og for kunden.

Kan man hjælpe sig selv?

Den hjælp til at skrive opgave, som vi kan tilbyde, er korrektur. Og lige nøjagtig med korrektur kan du også hjælpe dig selv. Der er meget, man selv kan gøre for at reducere antallet af fejl, fx give sig god tid til korrekturen, forstørre teksten, læse teksten højt og bruge stave- og grammatikkontrollen i din editor.

Hvis du ikke selv kan, eller selv har tid, kan du spørge en medstuderende, en ven eller et familiemedlem om hjælp – ikke til opgaveskrivningen, men til korrekturlæsningen. Det må man nemlig gerne få hjælp til.

Hvis du ønsker kvalitetskorrektur af en professionel, er du velkommen til at kontakte os gennem formularen herunder. Hos Opgavekorrektur har vi en lang række af professionelle korrekturlæsere klar til at forbedre sproget i din opgave. Læs om dem her.

 

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.